I spelens värld

Nu har mina egna barn nått den åldern jag fasat för -spelaråldern. Spelen på x-box och datorernas ålder. Min filosofi har under deras uppväxt varit att inte förbjuda spel  utan spela och upptäcka spelen tillsammans med dem.
Det har varit rätt enkelt så länge spelen heter FIFA. Minecraft och NHL. (Många slagsmål går det att starta i det senare..) Nu har även COD och WOW flyttat inoch jag har börjat bli mer bekymrad… Ska vi förbjuda spelen? Får de spela hemma hos andra? Nåja, de väljer forfarande FIFA hemma och 12-åringen har fått prova COD. Spelet ligger undanlagt tills vidare.

 Tyvärr finns nu GTApå mina barns önskelista efter att de har spelat hemma hos kompisar. Hur kan man som föräldrar låta sina ungar spela detta spel?  För er som inte är insatta så tycker jag att ni ska googla på GTA och gå ut på youtube. Vem vill att ens barn ska leka våldtäktsmän och knarkare? Spelet går ut på att vara så vidrig och begå massa brott. Är du riktigt ”duktig” så kan du bli belönad med knark. Här tar det stopp för mig. Jag vill inte att mina söner ska få dessa erfarenheter. Vill ni som låter era 8-åringar det? Är det något jag missat? Finns det något som är bra med GTA?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s