Svenskarna och internet

Våra internetvanor sätts under lupp. Redovisas här i en snygg förpackning.

Till Rapporten

svenskarna och internet

Enligt rapporten besöker fler svenskar sociala nätverk och uppdaterar sin status. Det är fler som söker efter fakta och kollar upp tidtabeller, tv-tablåer och adresser. 

Spännande är också att läsa vilka som inte använder internet. Att det är de äldsta förvånar mig inte, men de yngsta använder tydligen inte heller internet. Jag upplever det som även mycket små barn använder internet eller spel som ligger online. En stor skillnad mot de äldre är väl om de vet att de är på internet eller inte. Mina egna barn gör liksom inte så stor skillnad på dator, telefon, lärplattor och tv. För mig är skillnaderna stora, för de är det ungefär det samma.

Att de smarta telefonerna är populära är ju inte någon förvånande uppgift. Jag tycker däremot att det är intressant att flickorna använder sina telefoner mer än killarna i samma ålder. Att internetteknik är en teknik som intresserar tjejer. Härligt tycker jag också att det är när svärfar 75 år har en smartphone på önskelistan till jul

När facebook invaderades av oss vuxna försvann ungdomarna. De drog bla till instagram. Nu börja vi komma in på instagram också. Då undrar jag vart ungdomarna tar vägen nu?! Helt säkert är att de inte stannar där vuxenvärlden finns!

Lite skrämmande är att unga har mobiler av senare modell och att de använder dem så flitigt. Det känns lite skrämmande att mobilen tar över så mycket tid från idrottande, utevistelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s